Участъкът от Драгоман до ГКПП Калотина, дълъг 6.4 км, от автомагистрала

...
Участъкът от Драгоман до ГКПП Калотина, дълъг 6.4 км, от автомагистрала
Коментари Харесай

Пуснаха 6.4 км от АМ Европа в движение

Участъкът от Драгоман до ГКПП Калотина, дълъг 6.4 км, от автомагистрала " Европа " е пуснат в придвижване. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройство.

Проведе се и гала по откриването на трасето с присъединяване на служебния министър председател Гълъб Донрв, районния министър Иван Шишков, посланикът на Сърбия у нас доктор Желко Йович, представителят на строителя " Стpaбaг " и други.

За последния сектор от Автомагистрала " Европа " - от Сливница до Северната скоростна дъга на София, служебният кабинет утвърди подробният организационен проект, напомни Шишков и уточни, че до 20-25 дни ще стартира строителството и в него. Очаква се цялата автомагистрала от София до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " да бъде приключена до края на 2024 година, с цел да не бъдат изгубени европейските средства за строителството й.

Гълъб Донев удостовери думите на районния министър и съобщи, че до края на месец май ще бъде изпълнен целият сектор от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " до Драгоман.
 Шишков към този момент има съвсем половин подготвена автомагистрала за Акт 15
Шишков към този момент има съвсем половин подготвена автомагистрала за Акт 15

6,5 км от Автомагистрала " Европа " ще бъдат пуснати до Великден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР